Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

K-tv, τραγουδάμε K-tv, σ'αγαπάμε (8)(8)

Πριν μερικές μέρες το ΡΙΚ φαίνεται στέρεψε από ειδήσεις. Εξού και στις ειδήσεις των 20:00 έβαλε ένα ρεπορτάζ 7 λεπτών για τη νεα μανία των Κυπρίων, το Farmville!!

Όι ρε, άρεσε μου πολλά!!! Εκτός που μας έδειξε κάμποσες πλευρές της "Pambos's Farm", εμάθαμε ότι έσσιει κύκνους που τους οποίους μαζεύκεις "φίδερς" (= feathers) τζιαι κάτι λάχανα τα οποία πρέπει να μαζεύκεις γλήορα για να πιάνεις πιο πολλά λεφτά.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ!!!!!!!!!

Γιατί δυστυχώς τελευταία η τηλεόραση εκατάντησε από ενοχλητική μέχρι σπαστική! Σαν πλάσμα που δεν μπορώ τους καφκάες, εκουράστηκα να θωρώ διάφορους καιροσκόπους, σχετικούς και μη, να μαλλώνουν συνέχεια για ανούσια πράματα. Που τις πρωινές εκπομπές της Μέλανης ως τις βραδινές του Καρεκλά ή του άλλου του ΑΝΤ1 που έφερε πριν τζιαιρο τον Αρχιεπίσκοπο τζιαι έκαμε τον ποξιλλίκκι. Τζιαι επειδή είμαι τζιαι πλάσμα που εν αντέχει ούτε την αγένεια, φακκά μου το πολιτικό παιχνίδι "εννα φωνάξω όσο πιο πολλά μπορώ για να ακουστώ, ή εννα διακόψω τον άλλον που μιλά με φωνές γιατί πάει να με διαψεύσει, αν και εμιλούσα για 15 λεπτά πριν, τζιαι εν θα λάβω υπόψη το δημοσιογράφο που ευγενικά προσπαθεί να με κόψει, τζιαι θα το κάμω παζάρι μες το στούντιο".

Εκαταλήξαμε μόνο στις διαφημίσεις να μεν τσακκώνεται κανένας, τζιαι τούτο μόνο γιατί στη Βιγιαρίμπα σταματήσαν επιτέλους να τρίβουν, οπότε και έληξε η κόντρα με το Βιγιαμπάχο!!!
Οπότε ήρθε η ώρα για μια ακόμά πρόταση για καλύτερη τηλεόραση:


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ

Να απαγορευτούν οι εκπομπές με καλεσμένους κομματικούς, ή διάφορους αθκιασερούς που θα ήθελαν να είναι πολιτικοί (ισχύει και για αυτούς που θα ήθελαν να είναι και νομικοί!!)

Αν θέλω να ξέρω τη γνώμη του κάθε κόμματος για την κάθε φορά που με το συμπάθκιο κλ*νει ο Πρόεδρος Χριστόφιας ή η κυβέρνηση του, ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΙΕΝΝΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΟΥΝ ΟΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΡΚΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!!!!

Να με τζιερνούν τζιαι καμιά τυρόπιτα τζιαι νερό Κύκκος 0.5ml να καταπίνω με μεγαλύτερη ευκολία τις προκυρήξεις τους, διακυρήξεις, ανακυρήξεις και Πάμπος Κυρίτσης!!!! Τζιαι να πιένω τζιαι σε κανένα ωραίο ξενοδοχείο, προτιμότερο την ίδια μέρα που έχω τζιαι κανένα γάμο για να πιάνω με ένα σμπάρο δύο τρυγώνια!

Στην περίπτωση που είναι ΑΚΡΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ να γίνεται τηλεοπτική εκπομπή με πολιτικό περιεχόμενο, αυτή να γίνεται το ΠΟΛΥ κάθε δίμηνο, και ο χρόνος που θα έσσιει ο καθένας να μιλήσει να είναι ανάλογα με τους ψήφους που λαμβάνει/ποσοστά που έπιασε στις τελευταίες βουλευτικές ή ευρωεκλογές κ.ο.κ.:

Δηλαδή, ο ΔΗΣΥ να μπορεί να μιλά για 36 λεπτά

Οι Οικολόγοι για 1.96 λεπτά

Ο Αρχιεπίσκοπος για 8

και ούτω καθεξής

Τζιαι τις υπόλοιπες ώρες, ας πούμε το μεσημέρι που δείχνει τις ενημερωτικές εκπομπές, να βάλλουν επαναλύψεις που τζίνο το έργο με τον Κωστάκη Δημητρίου που ήταν παντρεμένος με μια που εκαλαμάριζε, τζιαι είχαν τη Θέα Χριστοδουλίδου-Λάμνισου τζιαι τον Κώστα Βήχα για παιθκιά τζιαι τζίνον που παίζει τον αγαπητικό της Μαλλούς να κάμνει τη γιαγιά, τζιαι το τραγούδι των τίτλων ελάλεν:
"Είμαστε οικογένεια παραδοσιακή,
αυτό που λένε όλοι τους τέλεια κυπριακή,
4 αυτοκίνητα τζιαι 3 τηλεοράσεις
τζιαι τι να δεις τζιαι τι να δεις με τεθκοιες καταστάσεις.
Είμαι η μητέρα (καλαμαρού), είμαι ο μπαμπάς (Κωστάκης),
είμαι ο κανακάρης (Βήχας), και εγώ είμαι ο μπελάς (Θέα)."

Επίσης, μια άλλη καλή εκπομπή να βάλουν επανάλυψη εν τζίνη με την πολυκατοικία, που διαχειρίστρια ήταν η Λένια Σορόκκου τζιαι ήταν μια ανύπαντρη που την λαλούσαν Μαριλένα Ππούρτου. Τζιαι ήταν ερωτευμένη με τον κύριο Λεωνίδα (μιλούμε για τα πέτρινα χρόνια που ο Κυριαζής έκαμνε τηλεόραση) τζιαι η μια ατάκα που θυμούμαι ήταν το:
"Κύριε Λεωνίδαααααααααααααααααα έκαμα σου τσιιιιιιιιζκκκκκεϊκκκκκκκκκκκκκ!!"

Τζιαι μετά να δούμε αν σαν έθνος εννα πνάσουμε επιτέλους δαμέσα!!
Εκάμετε μας με τα χάπια κύριοι με τις πελλοεκπομπές σας!!!!!




Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Everybody needs good neighbours... Φτάνει να είναι απλώς good, και όχι better από εμάς....

Έχω 2 συγκεκριμένους φίλους. Εν μια φιλία που κρατά χρόνια, επέρασε τις εκδρομές του δημοτικού στο ΚΟΤ και στον Κήπο Λεμεσού με τη συνοδεία του Now30, τις πρώτες επαφές με το frappe και το τσιάρο σε cafes δίπλα που το γυμνάσιο during school hours, τις μοτόρες στο Λύκειο... μπεστ φρεντς.

Τωρά όμως αρκέψαν οι σχέσεις τους να τεντώνουνται. 2-3 φορές την ημέρα έχουν τζιαι μια διαφωνία, και μάλιστα δημόσια.
Στο Newsfeed του Facebook.

Τζιαι ο λόγος; Amongst others εν οι επιδόσεις τους στο Farmville.

Εν είμαι του Farmville γιαυτό εννεν πολλά τα πράματα που ξέρω, αλλά έτυχε μου να λάβω τηλεφωνήματα που παρέες μες την υστερία ρωτώντας με!

-(Θωμά) Είσαι σπίτι;;;;;;;;;;;;;;;;;;; (Γιατί σε πέρνω και μιλάει....(8)(8)

-Όι γιατι;
-Ου *%&#$%*%!!!!!!!!
-Τι έγινε;;;; Έγινε κάτι;;; Έπαθες τίποτε;;;
-Όι αλλά είμαι στον τάδε τόπο τζιαι επείγει να μπει κάποιος στο ιντερνετ.

-Γυρεύεκεις κάτι;
-Εεεε κάποιος πρέπει να μου ποτίσει τις φράουλες γιατί εννα μαράνουν!!

-------------------------------------------------------

Επίσης έτυχε μου να γίνω μάρτυρας σε ομηρικούς καβγάδες γιατί κάποιοι προφτάνουν τζιαι πιάνουν πρώτοι τα black sheep τζιαι τα ugly ducklins τζιαι οι άλλοι μεινίσκουν με την τάτσα. Σε μια memorable περίπτωση είμασταν στο τσακ να ππέσει τζιαι πάτσος. Άλλοι πάλε που έχουν πρόβλημα με το facebook (ε πόσα applications να φορτώσεις, πελλανίσκει τζιαι το facebook τζιαι κινείται με ρυθμούς κουτσής κοτζιάκαρης που περπατά μπροστά σου τζιαι κρατά ΟΥΛΛΟ το πεζοδρόμιο όταν εσύ βιάζεσαι τζιαι ΔΕΝ μπορείς να την ποϋρίσεις) κάμνουν hack σε άλλα accounts για να μπορούν να πιάνουν τις lonely cow που κάμνουν trespass στη φάρμα. Γιαυτό ανατρισσιάζω κάθε φορά που μου λαλούν: "Μα έν έσσιεις Farmville??? Μα γιατί;; Κάμε, εν τέλειο. Α!!! Κάμε να είμαστε τζιαι γείτονες!!!!!!!!!!!" Λαλούν το με τόσο ενθουσιασμό που είναι borderline mania:-s

ΕΓΩ ΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΩ!!!
Είμαι die hard fan του Bejeweled.


Έτυχε μου να το σκεφτώ σοβαρά να κάμω remove from friends άτομο που συστηματικά έκαμνε παραπάνω σκορ που μένα. Όσπου μια φορά έκαμα πάνω που 200.000 (στο παλιό το version) τζιαι έπνασα γιατί έκτοτε εν με έφτασε ποτέ.

Στη δουλεία άμμαν μου φύει η έμπνευση ή απλώς βαρκούμαι, επιστρέφω στον (διαδικτυακό) τόπο του εγκλήματος. Εγύρισα μάλιστα τζιαι το computer σε τέθκοια γωνιά για να μεν μπορεί κανένας να δει τι κάμνω εκτός που τον τοίχο πίσω μου. Και επειδή οι τοίχοι έχουν αυτιά και όχι μάτια, και σβήνω τον ήχο για να παίξω, ως τωρά δεν με ανακαλύψαν.

Μέχρι που σήμερα το ίδιο το facebook έφκαλε μου την εξής ανακοίνωση:

.......... just played 20 complete games of the NEW Bejeweled
Blitz
in a mere 30 minutes!
We here at PopCap would like to commend ......... for ....
dedication and focus. We'd also like to remind .... of the importance of looking
away from the screen now and again and focusing .... eyes on a distant object.
Point taken.......

Γιαυτό εν θα βάλω ποτέ Farmville. Εντζιαι να γίνουμε τζιαι ο (περίτου) περίγελος του facebook!!!!!

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

TRASH TV

Διακοπές του Πάσχα (των Εγγλέζων) 2005 - Αθήνα

Πρώτες διακοπές στην Ελλάδα υπό την φοιτητική ιδιότητα. Το διευκρινίζω γιατί άλλως πως την ζεις σε διακοπές με γονείς/φίλους/σχολείο, και άλλως πως όταν μπεις στην ψυχολογία της φοιτητικής ζωής. Σε τζίνες τις διακοπές δεν ανακάλυψα τον Παρθενώνα, τα μουσεία, την κουζίνα ή την Ερμού.

Ανακάλυψα τα νέα του STAR!

Πρώτη νύχτα στο φοιτητικό διαμέρισμα των hosts, στη μέση ανάλυσης (βλ. κουτσομπολιού), η προσοχή (μου) έπεσε στην τηλεόραση που τζίνη την ώρα έδειχνε ένα μαύρο φλόκκο ενώ ακούετουν το σχόλιο που πίσω για την τσαχπινιά της σκυλίτσας και μετά έδειξε τις περήφανες δηλώσεις του Ηλία Ψινάκη, στον οποίο άνηκε ο φλόκκος. Μετά είπαν για το νέο μπικίνι της Στέλλας Μπεζεντάκου, που ήταν στολισμένο με στρασάκια τζιαι έδειξε την Μπεζεντάκου σε μια πισίνα να πλώνει πάνω στα κρεβατάκια για να το δείξει καλύτερα (το στήθος, όχι το μπικίνι).
-Ουάου (λαλώ), μα βάλλουν κουτσομπολίστικες εκπομπές έτσι ώρα; (σχεδόν 9 τη νύχτα)
-Εεε όι, εν τα νέα τούτα.
-.......τα ποιά;
-Τα νέα του STAR

Μάλιστα! Τα νέα του STAR καταπιάνονταν με τα πάντα από το νέο κούρεμα του Ρουβά μέχρι το κλάμα της Νάνσυς Αλεξιάδη γιατί ο επιχειρηματίας/κέντρατζης φίλος της έπιασε της δώρο κόκκινη της φωτιάς BMW αντί μπορντοροδοκόκκινη. Εντυπωσιάστηκα!!! Μιλούμε για π.Ν. εποχή (προ Nova) οπότε το concept ήταν κάτι το πρωτόγνωρο.
Στην Κύπρο ανακάλυψα ότι δεν υπάρχει ένα κανάλι που να μας προσφέρει έτσι ενημέρωση. Μας την προσφέρουν ΟΛΑ! Στην Κύπρο το star system μας αποτελείται από τους εκπροσώπους τύπου των κομμάτων, τον διευθυντή της αστυνομίας, τους Υπουργούς κλπ. Με τη διαφορά ότι τουλάχιστον το μπικίνι της Μπεζεντάκου άλλασε κάθε φορά, ενώ οι δηλώσεις του Φωτίου, του Περδίκκη, του Στεφάνου τζιαι του Παπακώστα είναι πάντα μα πάντα οι ίδιες!

BORING!!!

Μια ώρα κάθε νύχτα να δεις νέα και τα θέματα είναι ποιά;

Κυπριακό, αδιαλλαξία της Τουρκίας, κόκκινες γραμμές, κλώννουν ο ΟΗΕ και η ΕΕ, θανατηφόρα δυστυχήματα, η Αστυνομία θα πατάξει την παράνομη μετανάστευση και τη βία στα γήπεδα, το θύμα βομβιστικής επίθεσης δεν υποψιάζεται κανέναν και δεν έχει διαφορές με κανένα, χωρίς νικητή το jackpot του Λόττο, ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές...

EVERY SINGLE NIGHT!!!!!!!!!!!!!
Το πρόβλημα μας είναι πως είμαστε πολλά ανεκτικοί. Ως εκ τούτου θα προτείνω: θέλουμε ψυχική ηρεμία και γαλήνη!! Και για να την πετύχουμε, πρέπει να αρκέψουμε με την εκκαθάριση της tv. Με ένα σχεδόν δικτατορικό τρόπο, αλλά άκρως αποτελεσματικό.
Γιαυτό:
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΩΤΗ

ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ σε όλους να κάμνουν δηλώσεις. ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! Θα υπάρχει μια εξέταση Ελληνικών και ΜΟΝΟ όποιος την περνά με άριστα θα δικαιούται να μιλά στην τηλεόραση. Τζιαι η εξέταση θα είναι τόσο δύσκολη που ως τζιαι ο Μπαμπινιώτης θα χρειαστεί τη βοήθεια του κοινού. Η εξέταση θα είναι υποχρεωτική για δημοσιογράφους, πολιτικά στελέχη, εκπροσώπους της Αστυνομίας/Πυροσβεστικής τζιαι ούλλους τζίνους που φκαίνουν στην εκπομπή της Ελίτας.
Αυτόματα ξιλείφκουνται τα 5/6 των θεμάτων που δείχνει στα νέα κάθε νύχτα.
ΕΠΙΣΗΣ! Δεν χρειάζεσαι μια ώρα να πεις τα νέα. Αρκούν τζιαι τα 10 λεπτά. Τζιαι κανεί να μας μαυρίζεται την καρκίαν μας!!! Εν έσσιει νερό; Να κόφκετε πρόστιμα σε όσους το καταλίουν τζιαι φκάλλουν παράνομες γεωτρήσεις τζιαι κανεί! Δεν υπάρχει πρόοδος στο Κυπριακό; Να κάτσουν τον κ*λο τους οι υπεύθυνοι τζιαι να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ πρόοδο, χωρίς κλάματα τζιαι τατσιλλίκια τζιαι τσαλιμούθκια. Τζιαι να ΜΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΤΑ ΣΤΑ ΝΕΑ!!!! To μόνο που πετυγχαίνουν είναι να μελαγχολούν τον κόσμο. Στα νέα να μιλούν ΜΟΝΟ για τη νέα δημιουργία της Ραμόνα Φίλιπ-Τορναρίτη, τα βήματα της Άννας Μονογιού στη νέα σειρά του Παπακαλιάτη, να μας δείχνουν τα εξοχικά των κομματικών τζιαι να μας κάμνουν προτάσεις για μια πιο υγιεινή ζωή χωρίς άγχος. Πιό κοντά στη φιλοσοφία του STAR, για μια ανέμελη ζωή, χωρίς δάκρυα, όχι σκουπίδια όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές.
AND THAT WILL BE ALL!!!!
Τζιαι μόνο τότε θα δούμε πρόοδο δαμέσα.


Τζιαι θα γλιτώνουμε τζιαι μια περιουσία στις βαφές μαλλιών που χρειάζονται κάθε φορά που κάμνει δηλώσεις οποιοσδήποτε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.






Εν πιο έξυπνος δηλαδή ο Μπερλουσκόνι;
DISCLAIMER: Ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες εισηγήσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας της Κυπριακής τηλεόρασης.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

POP CULTURE MUST DIE!!!

Επίεν τζιαι ο Stephen Gately.....

Ήταν μέλος των Boyzone.

Οι Boyzone εν διάσημο Ιρλανδέζικο boyband.

Μάλλον τζίνοι που ανοίξαν το δρόμο και για τα υπόλοιπα Ιρλανδέζικα boybands που ήταν πολλά δημοφιλή στα 90s.

Οι U2 εξαιρούνται γιατί δεν είναι boyband.


Εν τούτος στο βίντεο. Που κάμνει την εισαγωγή.

Μπορεί το τραγούδι ναν cover, και να το πρωτοτραγούδησε η Tracy Chapman, αλλά στα 90s ήταν ένας από τους ύμνους των heartbroken teenagers, ελύσαν πολλές κασέττες πάνω σε τούντο τραγούδι τζιαι εβρεχτήκαν πολλά μαξιλάρκα που δάκρυα.


Ένιγουει, οι διάφοροι θάνατοι διάφορων διασήμων τελευταία εν πολλά συχνοί τζιαι μαζεμένοι, που ίσως να μεν είναι τυχαίοι. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΠ ΜΟΥΣΙΚΗ και την POP CULTURE!!!

Και επειδή εν κάμποσο σοβαρή κουβέντα τούτη, σηκώνει μια impromptu έρευνα να φτάσουμε στη ρίζα του κακού. Ή μάλλον, στον ίδιον τον κακό.

Ποιός είναι ο δολοφόνος;
Ίσως αυτός;





Φαίνεται ολοκάθαρα πως ο άνθρωπος εν πάει το ποπ που το X Factor. Αν εδικαιούτω να οπλοφορεί στο πρόγραμμα εννα είχαμε δράματα.







Ή ίσως αυτός;

Lets go with the odds here,υπάρχουν κάποιοι που είναι διαχρονικά κακοί και δεν σημαίνει ότι περνά τους επειδή σταματά η σειρά.
Και δεν αλλάζει το γεγονός ότι το χρήμα πολλοί εμίσησαν, το possibility για world domination ουδείς.












Να μην ξεχνάμε και αυτόν:




Κλασική περίπτωση

"If I am going down,I am taking everybody with me!!!"



Εγώ πάντως ποντάρω στον επόμενο. Ένθερμος μαχητής για να διατηρήσει τα ήθη και έθιμα, ονειρεύεται να ιδρύσει τα δικά του σχολεία όπου θα γαλουχεί τα παιδιά με τα σωστά χριστιανο-ορθόδοξα πρότυπα, και ας είμαστε ειλικρινείς, το ποπ culture απλώς κάμνει το έργο του πιο δύσκολο. Και επειδή για κάποιους ο σκοπός αγιάζει τα μέσα (κυριολεκτικά), νομίζω βρήκαμε τον επικρατέστερο υποψήφιο μας.


Έμεινε τωρά να βρεθεί ο Elton John δολοφονημένος στην τραπεζαρία με το κηροπήγιο και θα έχουμε υπόθεση.......

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Το sweatshop ανάμεσά μας

Έκαμα σπουδές εκτός Κύπρου 4 χρόνια. Δίδακτρα,μεταφορικά,ακκομοτεϊσσια,έξοδα,όλα που την πούγκα του παπά. Αν υπολογίσουμε τζιαι το ππράιβεητ σκουλ 7 χρόνια,άλλα τόσα που πάνω. Τζιαι τούτα ούλλα για νάρτω πίσω Κύπρο τζιαι τζίνον τον χρόνο που χρειάζομαι για να γίνω κκουάλιφαϊντ στη δουλειά μου να πιάνω....

peanuts....

Και εξηγώ! Αν υπολογίσουμε ότι ένας μήνας έσσιει 22-24 εργάσιμες μέρες: Που τούτες πάω δουλειά η ώρα 8 τζιαι σχολάνω... αναλόγως. Έτυχε μου να φύω τζιαι 8 τζιαι 9 τη νύχτα. Τζιαι κόμα είμαι απλός χαμάλης, που υποτίθεται διατηρώ τα ίδια ωράρια με το γραμματειακό προσωπικό (8ωρο), ενώ οι practising αλλό λίο να φέρουν τζιαι κρεβάθκια στο γραφείο. Τελοσπάντων. Τόσες μέρες, που τόσες ώρες τη μέρα, έφκαλα τη σούμα τζιαι εδιαίρεσα την με το μηνιαίο μισθό μου τζιαι έφκαλα το εκπληκτικό ποσό των...

€0,70 την ώρα!!!!!


Νάσε καλά κύριε Νομοθέτη με το κατώτατο σου όριο ΄μισθού'!! ΄Εψαξα σε στον τηλεφωνικό κατάλογο αλλά δεν είσαι listed. Και μάλλον δεν είναι καθόλου τυχαίο!!!!

Τζιαι η τραγική ειρωνεία; Κάμνω την ΙΔΙΑ δουλειά όπως ένας κκουάλιφαϊντ. Ντάξει όι τα πολλά δύσκολα τζιαι τα πολλά εξειδικευμένα, αλλά ναι η δουλειά τζιαι η προετοιμασία τζιαι η έρευνα τζιαι τα ππρεσεντέισσιονς κάμνω τα ακριβώς όπως θα τα καμνα τζιαι αν δεν ήμουν trainee. Γιατί ο σκοπός της εκπαίδευσης είναι να μάθεις τη δουλειά σωστά.

Και προς απόδειξη του τίτλου, σας παραθέτω το case study μου:

Έκαμα μια έρευνα του big boss για μιαν ιστορία. Εκτός που την έρευνα ετοίμασα του τζιαι τα έγγραφα, τζιαι τα δικαιολογητικά, τζιαι την ανάλυση τζιαι έβαλα μέσα τζιαι λίη κανέλα να πιάσει μυρωθκιά να μεν μυρίζει το αυκό. Επήρε μου 4 μέρες να το κάμω. Υπολόγισα έφκαλα €24. To labour εκόστισε της εταιρείας €24, που εν όσα φκάλω για 4 μέρες δουλειάς. Έππεσε στα σσιέρκα μου τυχαία το τιμολόγιο που εχρεώθηκε ο πελάτης. Εχρεώσαν τον 100 ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!! Δικαιολογημένα βέβαια, έτσι εν οι ταρίφες τζιαι κανένας εν παραπονιέται. Εμένα μάλιστα εφάνηκε μου τζιαι λογικό (είσσε διάφορες χρεώσεις included, meetings τζιαι συνεννόηση με την άλλη πλευρά, συνεννόηση με άλλους στο εξωτερικό, διάφορες υπηρεσίες που τις πληρώνουν οι μάστροι που την πούγκα π.χ. κυβερνητικά έγγραφα τα οποία χρεώνουν όταν τελειώσει το παναΰρι κτλ κτλ. Μιλούμε όμως για καμιά 200 ευρώ ΤΟ ΠΟΛΥ). Λογική χρέωση, αλλά τωρά έξερα ΠΟΣΑ τους εστοίχισε, τζιαι ΠΟΣΑ εχρεώσαν! Τούτη η εμπειρία άνοιξε μου τα μάθκια μου.

Welcome to the real world! It sucks!!!!!!


Τζιαι το σσειρότερο σε τούντη δουλειά; Η αβεβαιότητα. Ώσπου έχουν ένα σκλάβο να του διουν ψίχουλα τζιαι να τους φκάλει τόση παλαβοδουλειά εν πολλά καλά!(γιατί εμείς κάμνουμε τις δουλειές που εν θέλει κανένας. Ή επειδή εν boring ή επειδή οι άλλοι έχουν καλύτερα πράματα να ασχολούνται. Αν μας ππέσει τζιαι τίποτε πιο ενδιαφέρον επειδή ο υπεύθυνος εν έσσιει ώρα να το κάμει, κάμνουμε ππάρτι!) Αλλά όταν σκέφτουνται το ενδεχόμενο να σε πιάσουν σαν μόνιμο έρκεται το τέλος του κόσμου!! Γιατί που εν τα σελίνια που σου διούν τζιαι που εν ένας κανονικός μισθός; Εν τετραπλάσια η διαφορά. Κάποτε τζιαι εξαπλάσια αν πάεις σε large γραφείο (large στο size αλλά τζιαι στο attitude). Τζιαι άμμαν κοντέψουν οι μέρες που αναρωτιέσαι τζιαι εσύ,"should i stay or should i go που δαμέσα;" θωρείς τζιαι το πως σου συμπεριφέρονται. Ώσπου σε είχαν μούλο δαμέσα να τραβάς τον τροχό ήταν όλοι χάππι, τζιαι εφουμίζαν σε. Τωρά όμως που έπαψες να είσαι ζώον τζιαι έγινες euro signs (δηλαδή πρέπει να αρκέψουν να σε πληρώνουν κανονικό μισθό) ξαφνικά θωρούν σε τζιαι δυσπιρκούν. Γιατί κακά τα ψέματα τζιαι εν κάτι που εν μου αρέσκει σε μια δουλειά που κατά τα άλλα λατρεύω, οι άνθρωποι σε τούντο χώρο γίνουνται απίστευτα φιλάργυροι!! Όσα παραπάνω φκάλουν, τόσα λλιότερα θέλουν να διούν. Τζιαι φκάλλουν πολλά. Φαινομενικά δουλεύκουν τζιαι πολλά, αλλά που τότε που ανακαλύψαν το μυστικό κόσμο του delegation τζιαι πασάρουν αρκετή που τη δουλειά τους to the likes of us, μερικές φορές νιώθω ότι αρκετά που τα λεφτά τους που πιάνουν φκάλουμε τους τα εμείς!!


Άρα τελικά νομίζω ανακάλυψα το μυστικό της επιτυχίας τους, τζιαι ελύθηκε μου τζιαι η απορία πως κυκλοφορούν ούλλοι του χώρου με πανάκριβα αυτοκίνητα τζιαι ρούχα τζιαι παν ταξίθκια συνέχεια τζιαι εστιατόρια κάθε νύχτα κτλ.

Έχουν σκλάβους

Εμάς

Ποιός είπε ότι πρέπει να πάεις στην Ινδία για να βρεις sweatshops? Με τζίνους τους μιτσιούς στο Slumdog Millionaire εταυτίστηκα σχεδόν απόλυτα!!




Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Σκέφτομαι, άρα υπ-οφέρω

Έχουν δίκαιο οι ψυχολόγοι που λαλούν ότι για τα πλείστα προβλήματα μας (υπαρξιακά, ψυχολογικά, σεξουαλικά, νοητικά) φταιν οι γονείς μας. Τους δικούς μου αγαπώ τους εκτιμώ τους και λατρεύω τους, αλλα δεν παύουν να είναι υπεύθυνοι για τούτο που είμαι σήμερα εγώ.

Γιατί οι γονείς μου, οι επιστήμονες που ζήσαν και ακολουθήσαν μια σπουδή σε ένα καθεστώς που κρυφά και επαναστατικά αμφισβητούσε τα πάντα και τους πάντες και έψαχνε απαντήσεις σε ότι ο κόσμος θεωρούσε δεδομένο (ήταν πολλά underground καταστάσεις, κάποτε σκέφτουμαι το τζιαι λυπούμαι που η δική μας γενιά εν τόσο βολεμένη τζιαι conventional), που τον τζιαιρό που ήμουν μωρό εδιαπαιδαγωγούσαν με για να αναπτύξω critical thinking. Σύμφωνα με τα διδάγματά τους, τίποτε στη ζωή δεν είναι κατ'ανάγκη όπως φαίνεται τζιαι δεν δικαιολογούμαστε να take all as they come. Έχουμε κρίση τζιαι νου να φκάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα.

Το αποτέλεσμα ήταν να ζω πάντα με το "γιατί;" μες το στόμα. Ότι μας εμαθαίναν στο σχολείο, ιστορία θρησκευτικά ελληνικά (γραμματική), όχι τα μαθηματικά γιατί πάντα ήμουν ζόππος, γυμναστική εσήκωνε συζήτηση. Αλλά κανένας δεν εδέχετουν να συζητήσει, γιατί στο σχολείο ότι μας εμαθαίναν ήταν γεγονός (πολλές φορές και ατεκμηρίωτο) που έπρεπε να καταπίνουμε και να δεχούμαστε.

-Ο Θεός έπλασε τη γη σε 7 μέρες (σε τούτο εν ερώτησα 'γιατί',έμαθα που το πάθημα της αρφής μου που στη δευτέρα δημοτικού είπεν της δασκάλας της ότι δεν υπάρχει Θεός και δεν δέχεται να κάμνει θρησκευτικά γιατί η μάμμα μας της μίλησε για τη θεωρεία του Δαρβίνου και καλέσαν τους γονείς στο σχολείο γιατί το παιδί παρουσίαζε "πρόβλημα συμπεριφοράς' - πάλε καλά που δεν ισχυριστήκαν ότι εν δαιμονισμένο!)
-Οι εκθέσεις έχουν πρόλογο, κυρίως μέρος και επίλογο (εγώ που την είχα δει συγγραφέας - Ταραντίνο και ήθελα να τα κάμνω νεκατωμένα, ή να παραλείπω τζιαι κάποια από αυτά μερικές φορές εν εμπόρεσα ποτέ να εκφραστώ δημιουργικά).
-Οι Έλληνες είναι πάντα καλοί και γενναίοι και όποτε 10 αντάρτες με σφεντόνες ενικούσαν ολόκληρο τον στρατό των Μογγόλων ήταν επειδή ήταν τσιάκκοι, και όταν εχάναν ήταν επειδή ένας κακός προδότης με κόκκινη κάπα (κάποιο υποσυνείδητο μύνημα που ήθελαν να περαστεί ίσως;) επρόδωνε τους. Εν εμπορούσαν απλώς να χάνουν γιατί εν είχαν τα πολεμοφόδια; Ή να μεν τους ευνοούσαν τα άστρα τζίνη τη μέρα; Ή σαν γνήσιοι Έλληνες απλώς να πίαν τζιαμέ χωρίς πλάνο και σχέδιο τζιαι απλώς να πολεμήσαν όπως νά'ναι; (ααα ρε Μέγα Αλέξανδρε που εν τζίνα ούλα που δίδασκες....)
-Η ιστορία της Κύπρου ξεκινά το 6.000π.Χ., είχαμε την εποχή του χαλκού (6 σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας της Κύπρου, οι 3.5 εικόνες - το δε βιβλίο Ιστορία της Κύπρου ήταν δεν ήταν 35 σελίδες τζιαι μάλιστα εξεκολλούσαν τζιαι οι κόλλες), διάφορους κατακτητές Λουζινιάν Λεοντόκαρδους Οθωμανούς Κινέζους Αρειανούς Εγγλέζους, έχουμε τον αγώνα της ΕΟΚΑ για την ένωση όπου δεν πεθανε κανένας παρά μόνο οι ήρωες στα φυλακισμένα μνήματα, εβρεθήκαμε χωρίς να καταλάβουμε πως και γιατί με ένα ανεπιθύμητο ανεξάρτητο κράτος και μια κακή πρωία εξημέρωσε η 20η του Ιούλη του 1974. Ε καλά, στο ενδιάμεσο τούτων ούλων εν έγινε κάτι; Πώς που τη Χοιροκίτία ξαφνικά εβρεθήκαμε στον Μινωικό πολιτισμό του Τάφου Των Βασιλέων; Τι έγινε στο μεσοδιάστημα των 2000 χρόνων; Πώς η εκκλησία διατηρήθηκε με τόσους κατακτητές τζιαι μάλιστα με την βοήθεια αυτών έδιωξε όλο τον ανταγωνισμό από την Κύπρο; Πώς ενώ εμάθαμε ότι στα κατεχόμενα έσσιει απλώς τούρτζικο στρατό που ήρτε τζιαι έφκαλε μας πόσσο μας για να κάμει στρατόπεδα τζιαι έναν μοναχικόν πελλόν που εδήλωνεν πρόεδρος των όφτζιερων σπιθκιών μας τζιαι των ρημαγμένων εκκλησιών μας (Ντένκτας) ξαφνικά εβρεθήκαν που το πούποτε μερικές χιλιάδες τουρκοκύπριοι που μάλιστα δηλώνουν διωγμένοι, καταπιεσμένοι και κατατρεγμένοι;
-Τη θάλασσα χρωματίζουμε την μπλε και το χορτάρι πράσινο. Εγώ που ήμουν οπαδός του σουρεαλισμού γιατί έπρεπε να καταπιέζομαι;
-Τα αγόρια παίζουν μάππα και οι κορούες γερμανικό (στη γυμναστική). Αν είσσες τζιαι κανένα πιο προοδευτικό δάσκαλο εμάθθεννες τζιαι λλίο basket. Εμάθεννες τζιαι λλίο στίβο αλλα ήταν πολλά τα ατυχήματα (εσπάζαν πόθκια στα εμπόδια, δόντια στην τάφρο του άλματος εις μήκους, οπότε οι δάσκαλοι ήταν έξτρα επιφυλακτικοί. Ασχολούνταν μόνο με όσους είχαν τη δυνατότητα να παν τζιαι αγώνες). Αλλά σταθερά η μάππα τζιαι το γερμανικό. Αδικία βέβαια για τα αγοροκόριτσα που όνειρο τους ήταν να παίξουν μάππα τζιαι τζίνες, τζιαι για τα λλίο πιο camp αγοράκια που εμισούσαν την μάππα αλλά τι ήταν να κάμουν, να παίζουν με τις κορούες;!

Τζιαι εννοείται τούτος όλος ο προβληματισμός, ο στοχασμός, η απορία, η ανασφάλεια εκάμναν με πολλά δυστυχισμένο μωρό. Τζιαι εν ένα αίπι του το κουβαλώ ως σήμερα. Όλα μπορούν να αμφισφητηθούν, να αναληθούν, να αναθεωρηθούν και να ανατραπούν. Αλλά τούτο εν θέμα για άλλη συζήτηση...

Για τα πιο πάνω και άλλα πολλα ετσακκώνουμουν κάθε 2 μέρες με καθηγητές και δασκάλους. Όι γιατί τους έβρισκα λάθος, αλλά γιατί αγωνίζουμουν για την πιθανότητα πως ΙΣΩΣ, ΚΑΤΙ από ΟΛΑ αυτά να μην ήταν 100% accurate. Και ενώ έβλεπα τους γονείς άλλων μωρών που ερκούνταν στο σχολείο τζιαι εκάμναν καφκά τζιαι εσπάζαν τα ούλα που ετολμήσαν να πειράξουν το μωρό τους (που lets face it των συγκεκριμένων "μωρών" ήταν πολύ το χαλί τους) επερίμενα τζιαι εγώ ΚΑΘΕ φορά τον παπά μου να έρτει να τους βάλει στη θέση τους. Αντίθετα, ο παπάς μου έρκετουν μόνο να ακούσει τα παράπονα τους, να τους πει συγγνώμη έσσετε δίκαιο, θα φροντίσω να μεν σας ξαναδημιουργήσει πρόβλημα, τζιαι εμένα ελάλεν μου "εξαγόραστον καφκα", ie μεν αντιδράς, άστους τζιαμέ να λαώνουνται τζιαι κατάπιε το, κάποτε εννα αποφοιτήσεις τζιαι εσύ τζιαι εννα φύεις που τούτους. Εξαγόρασε στο εξαγόρασε καφκάες τζιμέσα, στο σχολείο έγινα ένας μικρός Richard Branson!!!! Χωρίς τα εκατομμύρια βέβαια!

Και όλα αυτά γιατί έκαμνα ακριβώς ότι με μάθαν οι γονείς μου. Ερωτούσα "γιατί;"




Τζιαι επειδή κάποτε οι ΑΜΑΝ εκφράζουν καλύτερα την κατάσταση απ`ότι η Βανδή.....

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

H Monica Geller, ο witch doctor και το προστατευόμενο πεζούνι


Η αδερφή μου είναι η Monica που τους FRIENDS. Μοιάζει της φατσικά, είναι slightly neurotic, neat freak και λλίο Εβραία. Μια σκηνή στους FRIENDS που μου την θυμίζει ποοοολλά είναι η φάση που η Monica καθαρίζει την ηλεκτρική της σκούπα με ένα μικρότερο ηλεκτρικό σκουπάκι.

Πριν λιους μήνες εμετακόμισε. Η αρφή μου, όι η Monica. Όλα ωραία και καθαρά στο νέο σπίτι εκτός από το μπαλκόνι. Είναι ο αγαπημένος τόπος των πεζουνιών της γειτονιάς να κουρνιάζουν. Και να χ*ζουν. Ένα τηλεφώνημα στο Δήμο αποκάλυψε ότι τα πεζούνια είναι προστατευόμενο είδος (γιατί; αφού εν τρώουνται. Ποιός ο λόγος να το κάμεις προστατευόμενο στην Κύπρο του τζυνηού;;) τζιαι ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ απαγορεύεται να τα πέξεις (η έμφαση που εδώσαν στο τελευταίο έκαμε μας να υποψιαζούμαστε πως πολλής κόσμος πράττει ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ!!) Μα έλα που το μπαλκόνι παραμένει λέσσι;

Επιστρατεύτηκαν τα μεγάλα μέσα: έππεσε τηλεφώνημα στον witch doctor (στενός συγγενής με απίστευτες γνώσεις και τόσο extreme απόψεις, μια δόση σοφείας στα όρια insanity, που μπορεί να βρει θεραπεία για ΤΑ ΠΑΝΤΑ!! εξού και το witch doctor).

MG: Witch doctor, τι να τους κάμω, να τους βάλω ρύζι (σημ. ήξερε ότι τα πεζούνια εν τρων το ρύζι στους γάμους. Τωρά εν διφορούμενες οι απόψεις αν είναι επειδή εν τους αρέσκει ή αν τα σκοτώνει, για ανθρωπιστικούς λόγους επέλεξε το πρώτο).

WD: Άκου τι εννα κάμεις. Βάλε λλίο ρύζι μέσα σε χλωρίνη να φουσκώσει. Τζιαι βάρτο στη βεράντα. Θα το δουν το νερό που θα κάμνει αντανάκλαση, τζιαι θα κατεβούν να το φαν.

MG: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WD: (που καθόλου surprisingly ήξερε ότι ο Δήμος προστατεύει τα) Αν δεν το φαν και αφού εν μπορείς να τους ντζίσεις, έχω ψατζί σπίτι να σου δώσω να πάρεις (σημείωση: η ψατζί απαγορεύτηκε. Δεν την βρίσκεις ΠΟΥΠΟΤΕ τζιαι άκουσα το που 3-4 πλάσματα ότι γυρέφκουν τζιαι τους είναι αδύνατο να βρουν. Ο witch doctor όμως έχει τη λύση είπαμε).
Η αρφή μου μοιράστηκε τα pearls of wisdom με τον σύμβιο της. Πρακτικό μυαλό και επιστήμονας, επεξεργάστηκε τα γεγονότα και αποφάσισε πως δεν υπήρχε λόγος να τα σχολιάσει. Μοιράστηκε όμως τη δική του στρατοεμπειρία:

Όταν εμφανίστηκε ποντικός στο τάδε στρατόπεδο, ο μονιμάς ζήτησε από τους μιτσιούς να βάλουν ασβέστη σε στρατηγικά σημεία, ούτως ώστε να φάει ο ποντικός και όταν έπινε νερό να πήξει μέσα του (!!!) και να τον σκοτώσει. Επώδυνα απ'όσον αντιλαμβάνομαι.

Στρατιώτης: Κύριε μόνιμε γιατί να μεν του βάλουμε απλώς μια τσάκρα;

Μόνιμος: Όι ρε παιδί, τούτο που λαλείς εν απάνθρωπο!! Εν κρίμα ο ποντικός!!

Needless to say, τα προστατευόμενα πεζούνια εμείναν τζιαμέ που ήταν, όπως ήταν. Κυκλοφορούν φήμες ότι η ΜG ακολούθησε τη συμβουλή του witch doctor, έβαλε το ριζοχλώρινο στη βεράντα, τα πεζούνια εφάαν το αλλά δεν πάθαν απολύτως τίποτε. Εν τολμώ να το επιβεβαιώσω. Αν δεν αλλάξει τους κανονισμούς του ο Δήμος, η MG σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της μετακόμισης. It's easier....

Επανάσταση με αιτία, αλλά άνευ ουσίας

Ανακάλυψα την blog-επανάσταση. Άργησα. Αλλά ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Μετά από κάτι παραπάνω από χρόνο μόνιμης επανεγκατάστασης στην Κύπρο ήταν 2 οι επιλογές.
It was either this, or therapy!
Τα warning signs εμφανιστήκαν από καιρό. Στενοί συγγενείς και φίλοι με προειδοποίησαν ότι θα αναγκάζονταν να με μπλοκάρουν από το σύστημα των εμαιλς τους αν δεν σταματούσα τον βομβαρδισμό μυνημάτων καθημερινά. Εν εμπορούσα να σταματήσω να στέλνω όμως. Προβληματίζουν με οι καταστάσεις και οι συνθήκες στην Κύπρο. Έθελα να τα μοιραστώ μαζί τους. Εννα μου περάσει είπαν μου. Μα πότε; Μέχρι τότε, ας εν καλά το blog!!