Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

EuroGYRISIon

Θα ξεκινήσω με την απορία ενός συναδέλφου (παραπάνω ρητορικό ερώτημα είναι αλλά τέλοσπαντων):
ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΜΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗ EUROVISION;
'Εκατσα τζιαι εσκέφτηκα το λλιο το θέμα. Ο πιο λογικός λόγος που ήβρα έννεν επειδη νομίζουμε ότι θα κερδίσουμε. Ούτε επειδή το ΡΙΚ εσσιει λεφτά να διά. Βασικά ο λόγος που το κάμνουμε (μάλλον), εν επειδή εν γίνεται η Κύπρος να λείπει που το (οποιοδήποτε) παναϋρι. Τζιαι επειδή τα δικά μας παναϋρκα εν Ευρωπαϊκών προδιαγραφών (βλ. Κατακλυσμός Λάρνακας με τις τέντες κατά μήκος των Φοινικούδων, καρναβάλι Λεμεσού με τους επίσημους, μια οποιαδήποτε μέρα στην Πάφο...) είμαστε confident enough να εξάγουμε και το παναϋρίσιμο προϊόν μας προς τα έξω.
Σημείωση να εξηγούμαστε και να μεν παρεξηγούμαστε. Προσωπικά αρέσαν μου όλα τα τραγούδια που στείλαμε τα τελευταία 4 χρόνια, που το comme ci comme ca (τζιαι εν μου αρέσκουν ΚΑ και ΘΟΛΟΥ οι ευρυδίκη-κοργιαλάς) ως το femme fatale (τρανό παράδειγμα του παναϋρκού που λαλούσαμε) και το ταπεινό Firefly (που οι παραπάνω πέρκι να το θυμάστε καλύτερα στο depiction των Πατατών Αντιναχτών παρά στο original του...)

Ένιγουει....

Εχτές ο διαγωνισμός επιλογής του τραγουδιού ήταν τόσο boring τζιαι τα τραγούδια τόσο unimpressionable που σε κάποια φάση εσταμάτησα να ακούω τζιαι έκαμνα άλλες παρατηρήσεις, ώσπου να φτάσω στα highlights της βραδιάς. Που ήταν:

1. η βλεφαρίδα του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου
στο μέγεθος ενός μικρού μολυβιού!! Scary? Αρκετά. Disturbing? Απόλυτα!!!
2. τα φωνητικά του Hovig που του τα έκαμνε ο Godfather που το Διάδοχο του Uri Geller
ή τουλάχιστον η αρφή του. Ή η κομμώτρια του.
3. τους 5 μιτσιούς που εβαρεθήκαν το playstation τζιαι το glue sniffing και αποφασίσαν να κάμουν κάτι πιο συναρπαστικό, κάτι πιο διαφορετικό, κάτι πιο island of love όπου μπορείς να πάεις στον Εναέριο για φραπέ με τη συνοδεία του βράκαμαν που απ'οτι κατάλαβα, πρέπει να δουλεύκει σε εταιρεία μετακομίσεων τζιαι τη δεδομένη στιγμή εμετέφερε το μπουζούκι.
4. κάποιους άλλους που, αφού περιπλανήθηκαν σαν τον Οδυσσέα από ριάλιτυ σε ριάλιτυ (talent show) και στεριά δεν βρήκαν, αποφάσισαν να συνδιάσουν 3 νότες, να βάλουν τζιαι λίο beat, et voila!! η συνταγή για τραγούδι της Eurovision.

To be fair όμως, το Life looks better in spring ήταν χαλαρά το καλύτερο τραγούδι εχτές, ο μιτσής ήταν ολόσωστος τζιαι με γλυκιά φωνή, οι back us singers θέλουν λίγο ρετουσάρισμα αλλά τούτο σάζεται, τζιαι το τραγούδι είναι εντελώς μες το πνεύμα του διαγωνισμού (ίσως σκέφτουμαι μια εποχή προ-ανατολικού μπλοκ, δηλαδή πριν να ξεκινήσουν τα μεγάλα παναΰρκα).

Χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε. Tο οποίο εν κρίμα, τζιαι εν εσσιει σημασία αν θα στείλουμε ένα μιτσή Ουαλλό ή την Μαρία Κάλλας να μας εκπροσωπήσει. Γενικά στην Ευρώπη δεν έχουμε ούτε το κατάλληλο εκτόπισμα, ούτε τις σωστές συμμαχίες. Για τούτο

ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ; Πιθανοί λόγοι είναι:

1. οι Ευρωβουλευτές μας - αντί να κάμουν τα σωστά βήματα τζιαι να προωθήσουν το σκοπό της Eurovision στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι έννοιες τους είναι να βρουν μεγαλύτερο διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, να διορίσουν τα 2α ανίψια τους τζαμέ κοντά, τζιαι όταν υπάρχει χρόνος να δημιουργήσουν τζιαι κατάσταση με τη σημαία στο βουνό.

2. οι κακές αστρολογικές χρονιές που διανύουμε - ένας Δημήτρης Παπέϋ θα μας σώσει!!

3. η τουρκική αδιαλλαξία - η Сoca Cola των θεωριών. Πάει με όλα!

Βέβαια ο πραγματικός υπαίτιος πάντα πάει πιο βαθιά που τζαμέ που θωρεί το μάτι. Και νομίζω ο πραγματικός υπαίτιος για την κακή μας πορεία είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό στη σύγχρονη ιστορία και πολιτική.....

Μερικές χώρες - κράτη θέλησαν να μας κάμουν να πιστέψουμε πως για διάφορους εθνικούς/πολιτιστικούς/θρησκευτικούς/οικονομικούς/προσωπικούς/ψυχολογικούς λόγους ΔΕΝ μπορούσαν πλέον να κάμουν μαζί, και χωρίσαν επεισοδειακά και μη, ειρηνικά ή με πόλεμο, επανάσταση, αίμα δάκρυα και ιδρώτα με το Σάκη να τραγουδά με πάθος και το ανοικτό πουκάμισο και μακριά μαλλιά να ανεμίζουν που τον ανεμιστήρα του στούντιο, ΤΑΧΑ μου για λόγους δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας, ειρήνης κτλ. ΒΛΑΚΕΙΕΣ!!!!!

Οι λόγοι πίσω από αυτές τις συνομωσίες είναι ΚΑΘΑΡΑ μαθηματικοί, οι μόνοι ίσως λόγοι που κανένας δεν προσέχει. Τα 4 εκείνα κράτη εγίναν 42, τζιαι που τότε ψηφίζουν το ένα το άλλο τζιαι φκάλλουν νικητές μεταξύ τους! ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΕΝ ΕΚΑΜΝΕΤΕ ΜΑΖΙ, ΤΩΡΑ ΗΝΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΤΑ 12ΑΡΚΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ;;;;;

Γιαυτό πρέπει να σοβαρευτούμε τζιαι εμείς δαμέσα, τζιαι να δούμε πιο ζεστά το θέμα. Η λύση εν απλή:

Ανεξαρτησία ΤΩΡΑ για Παραλίμνι, Αραδίππου, Στρόβολο, Αθιένου, Πολεμίδια και Λύμπια, συνομοσπονδία Κιτιου-Μενεού-Δρομολαξιάς, πολυζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα κρατιδίων Σολέας, συνεταιρισμός Έμπας-Χλώρακας με εγγυήτριες δυνάμεις τις μητέρες-πατρίδες Τσάδα και Χούλου, ενιαίο κράτος κρασοχωριών Πιτσιλλιάς, και ορίστε 14 δωδεκάρκα για την Κύπρο!! (το ένα εννάρτει που την Ελλάδα έτσι και αλλιώς)

ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΗ EUROVISION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Να μας γυρίζει.....

1 σχόλιο:

  1. ''ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΜΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗ EUROVISION;''

    Εύστοχον αρώτημαν, δήλια απάντησις. Είμαι ένθερμος υποστηρικτής της κατάργησης της συμμετοχής μας. Όπως το είπες τζαι σου έν παναΰριν η Ευρωθέασις. Τζςαι που τζςείνα έχομεν πολλά ειστήν Κύπρον μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή