Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Το πρώτο ανέκδοτο του 2010

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Ναι καλά!! Όσοι καπνιστές εφκήκαν ψες, και ειδικά σε κλαμπ, σίουρα αν δεν είπαν το εξής, εσκεφτήκαν το: ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ!!!!!

Και όσοι έξυπνοι εβιαστήκαν να πουν στις τηλεοράσεις ότι ο νόμος δεν έπρεπε να εφαρμοστεί όπως είναι γιατί εν πολλά αυστηρός, ή ότι εν ρατσιστικός για τους καπνιστές

1) εν εδιαβάσαν το νόμο

2) εν βλάκες

3) μιλούν χωρίς να ξέρουν

Γιατί ο νόμος Ν.89(Ι)/2009 εν απλός:

Άρθρο 10(1) - Απαγορεύεται το κάπνισμα από οποιοδήποτε πρόσωπο σε χώρο απαγόρευσης καπνίσματος, εξαιρουμένων των ανοιχτών εξωτερικών ή εσωτερικών του χώρων.

Εσωτερικός ανοικτός χώρος μπορεί να είναι τζιαι μια στεγασμένη βεράντα με τζαμαρία σε ένα εστιατόρειο. Που την χωρίζει που την αίθουσα του εστιατορείου μισός τοίχος με κάμποσα παράθυρα που εν έχουν τζάμια, παρά μόνο διακοσμητικά βάζα με φτερά παγωνιού και διάφορα άλλα χαρίτωμένα. Άρα δώστου βρωμοτσιαρίλλα να έρκεται να κάθεται πάνω στο chinese ή στο στέκκι σου κτλ.

Άρθρο 10(2) - Όποιος έχει την ευθύνη για χώρο απαγόρευσης καπνίσματος στον οποίο διαπιστώνεται παραβίαση των διατάξεων του εδαφίου (1), θεωρείται υπεύθυνος για την παράβαση αυτή, εκτός αν αποδείξει ότι έλαβε όλα τα λογικά μέτρα που απαιτούνται για την αποτροπή του καπνίσματος στο χώρο αυτό.

Δηλαδή broadly speaking, τα λογικά μέτρα μπορεί να είναι το ότι ο ιδιοκτήτης έβαλε την ταπέλα που λαλεί ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ και έφυε όλα τα τασάκια. Άρα πάλε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα δαμέ.

Άρθρο 10(3) - Όποιος παραβαίνει τις διατάξεις των εδαφίων (1) και (2) είναι ένοχος αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε πρόστιμο που δεν υπερβαίνει τις δυο χιλιάδες ευρώ.

Το "δεν υπερβαίνει" σημαίνει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μέχρι 2,000. Μπορεί ναν τζιαι 50. Ο "μάγκας" που τον επιρκόλησε μες το κλαμπ εν τζιαι μάγκας να πληρώσει το 50ευρω του αν τον πιάσουν. ΑΝ τον πιάσουν!! Γιατί οι άλλοι που εν άφκουν τσιάρο εν βλάκες τζιαι σσίεσιες, τούτος εν αρτσάκκης τζιαι άφκει τον όπου του καπνίσει!! Τζιαι για ένα κλαμπ που φκάλει οτιδήποτε από 5,000 μέχρι 40,000 σε μια busy νύχτα, εν θα κάτσει να σκεφτεί τα 2,000!!! ΑΝ φτάσει σε έτσι σημείο!! Γιατί μπορεί απλώς να πει ένα "σόρυ εν τον είδα, είσσε 600 άτομα στο κλαμπ τζιαι τούτος ένας ήταν"!!

Τζιαι το επιχείρημα όσων "έξυπνων" ανάψαν τσιάρο σε κλαμπ εχτές;; "Που εννα το σβήσει ο άλλος, εννα το σβήσω τζιαι εγώ"!!

Με την ίδια λογική, όταν εννα ππέσει ο άλλος που τον γκρεμό, εννα ππέσεις τζιαι εσύ;;;

Γιαυτό πριν μας πρίσουν ξανά οι καπνιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα τους (να καπνίζουν;;; Εμένα δηλαδή ενnεν ανθρώπινο μου δικαίωμα να φκένω τζιαι να χτυπώ του κόσμου με ρόπαλα ας πούμε;; Την ίδια ζημιά κάμνουμε, τζίνοι μακροπρόθεσμα (παθήσεις, εμφύσημα, καρκίνους) τζιαι εγώ βραχυπρόθεσμα (καρούμπαλα, μώλωπες, πονοκέφαλο)) να διαβάσουν το νόμο τζιαι να δουν πόσα παραθυρούθκια τους δια.

Τι επεριμέναν δηλαδή;;; Αφού οι πιο φανατικοί καπνιστές στην Κύπρο εν οι βο(υ)λευτές!!!! Είσσε chance να εβάλλαν τα σσιέρκα τους τζιαι να φκάλουν τα μμάθκια τους μόνοι τους;;

Τζιαι έτσι για food for thought, εμένα προσωπικά που ο καπνός πειράζει με λόγω προβλήματος υγείας, εσέβουμουν ΑΠΟΛΥΤΑ το δικαίωμα των καπνιστών να καπνίζουν και ΔΕΝ ΕΠΙΕΝΑ κλαμπ!! ΔΕΝ ειχα την απαίτηση να σβήσουν το τσιάρο για μένα. Απλώς εν επίενα.

Ε τωρά που ήρτε η σειρά τους να σεβαστούν το δικαίωμα του άλλου να μεν αναπνέει το ττόζι τους με τα 10000 χημικά, pesticides, κολώνιες, κοπριά whatever, εσεβαστήκαν το; Like hell!!! Έτσι πληροφοριακά εγωιστές και χώρκατοι καπνιστές, έχουν τζιαι οι μη καπνιστές δικαιώματα!!!! Να φκαίνετε έξω να καπνίζετε το βρωμοτσιάρο σας! Στην Κύπρο έσσιει 8 μήνες το χρόνο καλοκαίρι, ενεν τόσο δραματική η κατάσταση όσο θέλετε να νομίζετε.

Εγιεμώσαν οι λαξξιές εξυπνάκηδες τα γέριμα!!!

21 σχόλια:

  1. Bravo ... Very well said !
    Etsi niotho kai egw poy eimai prwin kapnistis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα κλαμπ ήταν επόμενο να μεν περάσει. Εγώ πάντως που επήα σε ένα καφέ την πρώτη του μηνός δεν εκάπνιζε κανένας εντός, τζιαι ας έμοιαζε με εσωτερική βεράντα σκεπαστή τζαμαί που ήμασταν! Ελπίζω τουλάχιστον σε κάποιους τόπους να περάσει τζιαι τα κλαμπ ας τα μπήξουν τζαμαί που ξέρουν, εν θα μου λείψουν έτσι τζι αλλιώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα τραπεζάκια έξω και όπου υπάρχει αυλή βρισκόμασταν οι καπνιστές. Πολλοί δε αποφύγαμε απλώς τους χώρους που δεν προσφέρουν κάτι τέτοιο.

    Η ηλίθια άποψη ότι έτσι θα μας πειθαναγκάσουν "να τον κόψουμε" πάει περίπατο.

    Α! Να μην ξηχάσω...

    Υποσχέθηκα σε φίλο οπαδό του Ολυμπαικού Λευκωσίας, αντι-τούρκο και αντι-ομοσπονδιακό να πάμε μαζί στη κατεχόμενη Λευκωσία... να βρούμε ποια είναι τα καλά μπαράκια όπου θα μπορούμε άνετα να απολαμβάνουμε τη μπίρα μας καπνιστή...

    Μπράβο κ. Περδίκη και υπόλοιποι... μεγάλη η συνεισφορά σας στην επαναπροσέγγιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙστο ξενυχτάϊκον που επήα την Πρωτογρονιάν ειστήν Σκάλαν ούλλοι εκαπνίζαν κανονικά. Την ίδιαν ημέραν επίσης, επειδή ήταν μέρα χάριτος. (με την ίδιαν λογικήν πρέπει ούλλοι οι παρανομούντες, δολοφόνοι, βιαστές, κλέφτες, να έχουσιν μιάν χαρισμένην που σςέριν; ).

    Που την 2ην του μηνός τζαι μετέπειτα εν εκαπνίζαν αλλά μερικές καφετερίες που προ πολλού εκάμασιν τες βεράντες τους κλειστούς χώρους αήννουν τους να καπνίζουσιν τζιμέσα επειδή έν βεράντα!! Για τα ξενυχτάϊκα εν ξέρω. Εν επήα κόμα.

    Ωστόσο ορπίζω να κόψει πολλά πρόστιμα σε πολλούς εξυπνόβλακες η αστυνομία πέρκιμον βάλλουσιν νάκκον νουν! Κανεί! Εβαρέθηκα τον καπνόν τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού εβαρέθηκες τον καπνό μας γιατί θέλεις σώνε και καλά να σε κάμνουμεν παρέα; Τόση μοναξά;

    Το να ζητούν οι καπνιστές να υπάρχουν χώροι διασκέδασης ΚΑΙ για αυτούς... και κάποιος να επιμένει ότι "όχι κύριε, όπου πάεις... θέλω να μπορώ να πάω και εγώ και να σου επιβάλω τις δικές μου σνήθειες" δείχνει την πραγματική του φύση.

    "Θα το κόψετε επειδή εμείς έτσι αποφασίσαμε... και αν δεν το κόψετε θα σας κόψουμε εμείς τη διασκέδαση". Τούτη είναι η νοοτροπία του νόμου σας και απόδειξη αυτού το γεγονός ότι απαγορεύει ακόμα και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που δεν αφήνουν ρύπους αλλά απλά διοχετεύουν νικοτίνη στον χρήστη.

    http://hlithioagrino.blogspot.com/2009/07/blog-post_11.html

    http://hlithioagrino.blogspot.com/2009/07/blog-post_4732.html

    http://hlithioagrino.blogspot.com/2009/07/blog-post_10.html

    http://hlithioagrino.blogspot.com/2009/07/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κανενας δεν ειπε να κοψουν το τσιγαρο οι καπνιστες. εγω λαλω τουλαχιστον στους κοινοχρηστους κλειστους χωρους να σεβονται το δικαιωμα του αλλου να ΜΗΝ αναπνεει τον καπνο.
    επειδη οι καπνιστες εχουν μια βλαβερη συνηθεια γιατι πρεπει να την επωμιστουν οι γυρω;
    ουτε ειπε κανενας να μεν υπαρχουν ειδικοι χωροι για καπνιστες. δαμε ως τζιαι στο heathrow εσσιει. οι μη καπνιστες να μεν πηεννουν τζιαμε.
    στην κυπρο εννα δυσκολευτεις να μεν εβρεις καφετερια που να μεν εσσιει τζιαι κηπο ή βεραντα. αρα παλε no problem
    το post καταπιανεται παραπανω με τη νομοθεσια - στην τελικη ο νομος οπως εχει ΔΕΝ απαγορευει το καπνισμα, δεν επιβαλλει περιορισμους και δεν προστατευει τους γυρω.
    τζιαι στην τελικη ναι εχω απωθημενα. οπως εν θελουν οι καπνιστες να κλειστουν σπιτι επειδη εν μπορουν να καπνισουν, εν θελω ουτε εγω να κλειουμε σπιτι επειδη οπου παω καπνιζουν.
    τζιαι οι καπνιστες μπορουν καλλιστα να περπατησουν τα 10 βηματα προς την πορτα του καθε κλαμπ, ξενυχτικου, καπαρε κτλ για να αναψουν το τσιαρο τους ΕΞΩ! 10 βηματα!!! εν πολυ κυριε ελεησον;;
    να υπενθυμισω πως ζουμε στην κυπρο και οχι στην φινλανδια οποτε για 5 λεπτα που εννα φκεις εξω να πιεις ενα τσιαρο εν θα παθεις ουτε κρυοπαγημα ουτε γαγγραινα που την κρυαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://hlithioagrino.blogspot.com/2009/07/blog-post_11.html

    Αυτό ακριβώς είπε μία εκ των όσων πρωτοστάτησαν για αυτό το νόμο, η βουλευτής κ. Μαυρονικόλα, αναφερόμενη στους στόχους αυτού του νόμου: "...να έχουμε πιο υγιείς πολίτες, να έχουμε καλύτερους νέους". (Δεν θυμάμαι τώρα σε ποιο κανάλι ήταν).

    Καταλάβατε;

    Ο δε εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας είχε πει το αμίμητο "πρέπει όλοι να αποκτήσουμε αντικαπνιστική συνείδηση".

    Για το τελευταίο, μια εξήγηση. Δεν εννοώ ότι πρέπει να παραβιάζουμε το νόμο, αλλά... άμα εγώ δεν νοιώθω "αντικαπνιστικά"... θα έρθει ο νόμος να μου "ρυθμίσει" την συνείδηση;

    Πουθενά δεν είπα ότι θέλω να σου επιβάλω τον καπνό μου. Επιπλέον, με αυτά που λες δείχνεις ότι δεν καταλάβεις τι σημαίνει μπάρρα για ένα άνθρωπο που συχνάζει σε μπαράκια 20 χρόνια.

    Άλλοι πιστεύουν στην αγία τριάδα, εγώ έχω το τρίπτυχο Μουσική-Ποτό-Νικοτίνη και Αγία Τράπεζα μου η Μπάρρα. Τούτη είναι η διασκέδαση μου και απλώς θέλω να υπάρχει χώρος ΚΑΙ για εμένα. ΌΧΙ εις βάρος του όποιου μη καπνιστή αλλά σε ξεχωριστό χώρο διασκέδασης όπου δεν θα τον ενοχλώ.

    Αλλά... ακόμα και σε Ιδιωτικές Λέσχες το απαγορεύει ο νόμοες διότι λένε... έτσι θα κάνουν όλοι τα κλαμπ/μπαράκια τους ιδιωτικές λέσχες. Μάλιστααααα.... Δηλαδή όλοι εκείνοι που υποστηρίζουν την αντικαπνιστική νοοτροπία δεν θα μπορούν σε μια ελεύθερη αγορά να στηρίξουν τις αποφάσεις τους και τα μαγαζιά /τους μαγαζάτορες που τέτοιο ακριβώς -άκαπνο -περιβάλλον θα τους προσφέρουν...

    Ουσιαστικά άνθρωπε μου... ενώ θα μπορούσε να υπάρχουν χώροι ΚΑΙ για εμάς... εσύ λες ότι θα μου κόψεις την χαρά της μπάρρας, θα ρυθμίζεις την κοινωνικοποίηση μου, θα αποφασίσεις εσύ για το πως θα διασκεδάζω... και αν επιμένω να θέλω το κάπνισμα ως μέρος της διασκέδασης μου... δεν θα μου επιτρέψεις χώρο ΚΑΙ για εμένα και τους ομοιοπαθείς μου αλλά θα επιμένεις με το ζόρι -αν θέλω να διασκεδάσω -να βρίσκομαι μεν "στον ίδιο χώρο" με εσένα αλλά να με στείλεις "έξω" σαν μίασμα.

    Ακόμα δεν εκαταλάβατε ότι δεν είναι το θέμα του κρύου ή του "έξω" το σημαντικό αλλά η ξεδιάντροπη παρέμβαση στην επιλογή του καθενός να ορίζει το πως θα διασκεδάζει (με προιόντα που είναι νόμιμα).

    Όταν αύριο καταλάβεις πως το νόμο αυτό τον προώθησαν εκείνοι που πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν λόγο στο πως και πόσο "υγιής" πρέπει να είσαι, εκείνοι που θέλουν δική τους να είναι η απόφαση για το πόσο "καλός και παραγωγικός πολίτης" θα είσαι... σφύρα μου δις τζιαι κλέφτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και μια διόρθωση:

    Είπα πως απαγορεύεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ξέρω πως αυτό υπήρξε ως σκέψη και πρόταση στο προσχέδιο όταν συζητήθηκε ο νόμος αλλά τώρα μόλις πήρα στα χέρια μου το πλήρες, επίσημο κείμενο του νόμου και διαπιστώνω ότι υπάρχει μια ασάφεια και πιθανόν το ηλεκτρονικό τσιγάρο (που δεν έχει τη φυτική ουσία του καπνού αλλά μόνο νικοτίνη) ίσως να "γλιστρά". Θα το μελετήσω καλύτερα και θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ξαναδιαβαστον νομο. πλης. αρθρο 10
    "ανοικτοι εσωτερικοι και εξωτερικοι χωροι"
    που ειδες εσυ πως δεν υπαρχει παραθυρο για τη δημιουργια λεσχης καπνιστων; δαμε ως τζιαι στα δικαστηρια για να δωσουμε παραδειγμα υπαρχουν ανοικτοι εσωτερικοι και εξωτερικοι χωροι, οπου ολοι καπνιζουν.
    καταλαβαινω εν η αναγκη σου ή το χομπυ σου ή η διασκεδαση σου και οτι αλλο ειπες.
    ΑΛΛΑ! και εν μεγαλο αλλα.
    η συνηθεια σου ΒΛΑΦΤΕΙ!!!
    οχι μονο εσενα, αλλα εμενα τζιαι το μωρο τζιαι την κοτζακαρη. εν τουτο που προσπαθει να αντιμετωπισει ο νομος, και οχι να σου επιβαλει συνειδηση ή να σε περιθωριοποιησει. ο κοσμος και ειδικα οι νεοι δεν θα κοψουν το καπνισμα επειδη δεν μπορουν να καπνισουν μεσα. πρεπει να εφαρμοστουν και αλλα μετρα οπως π.χ. περισσοτεροι φοροι στα τσιγαρα ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με τη νομοθεσια οπως εγινε σε αλλες χωρες.
    η νομοθεσια εγινε (in principle, γιατι στην πραξη χ*** μεσα) για να προστατεψει το κοινο. δεν εγινε για να αναγκασει το αγρινο ή τον Κωστη ή την Τταλλου να πουν, α αφου απαγορευεται ας το κοψω. αν ηθελες ηταν να το κοφκες ηδη. το ξαναλεω ομως - βλαφτει!!! οπως σκεφτεσαι τον εαυτο σου που θελει να διασκεδασει με μπαρ-ποτο-τσιγαρο, σκεφτου τζιαι τον αλλον διπλα σου που αυριο μπορει να αποκτησει καποιο προβλημα λογω του καπνου σου.
    Δε τζιαι το αρθρο 14(3) - ο εργοδοτης σου μπορει να σου επιτρεψει να εσσιεις smoking room στη δουλεια με καλο συστημα εξαερισμου κτλ. ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΟΥ ΤΟ Ο ΝΟΜΟΣ!! ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορει να πει πως αυριο η βουλη δεν μπορει να καμει extend τουντο αρθρο να καλυφκει τζιαι τους "απαγορευμενους χωρους". π.χ. να εσσιει smoking room η λεσχη ή το μπουκκικο ή ο καφενες. μπορει. αν με ρωτας θα το καμει με λιγη παραπανω πιεση που τους συνδεσμους κεντρατζιων και καπαρετζιων κλπ. αν εσσιετε συνδεσμο καπνιστων καμετε lobby. μπορειτε.
    το οτι δεν απαγορευουν την εισαγωγη ή πωληση των τσιγαρων αρχης εξαρχης εν αλλη ιστορια που εσσιει να καμει με λεφτα τζιαι με συμφεροντα αρα ας μεν παμε τζιαμε. το να καπνιζεις φιλε μου μες τα μουτρα μου επειδη εν η διασκεδαση σου εσσιει να καμει με την ΥΓΕΙΑ του πλασματου! τζιαι μεν μου πεις να μεν στεκουμε διπλα σου αν με ενοχλει. με την ιδια λογικη εννα σου πω τζιαι εγω, να φυεις εσυ που διπλα μου. εσσιεις δικαιωματα, αλλα ζητας να καταπατας τα δικαιωματα αλλων. εν δικαιο; ή εν σωστο; το ξαναλεω - ζουμε σε ενα τοπο που εχουμε συνεχεια καλοκαιρι. απο τον μαρτη ως τον νιοβρη θα μπορεις ανετα να πινεις το τσιγαρο σου στο υπαιθριο μπαρ και ουτε γατα, ουτε ζημια. ετω ετυχε να εφαρμοστει ο νομος γενναρη τζιαι καπως εβαρηφανην σας. αλλα it will get better. αλλιως να το καμουμε τζιαι δαμεσα ελλαδα, που υπαρχει ο νομος αλλα ολοι εξακολουθουν να καπνιζουν οπου σταθουν τζιαι οπου βρεθουν οσαν η ευρωπη δεν τους εφτασε ποτε. θελεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λάθος διάβασες...

    Έχω ολόκληρο το κείμενο τώρα μπροστά μου, το βρίσκεις από http://www.ask.org.cy/index.php?option=com_content&view=article&id=119&Itemid=78&lang=el

    Έχει τον νόμο βάση 2002 "Για τον Περιορισμό του Καπνίσματος" μαζί με όλες τις μετέπειτα τροποποιήσεις μέχρι και αυτήν του 2009, δλδ. ότι είναι τώρα σε ισχύ.

    Δες: 2 του 89 (Ι) του 2009

    Εκεί που ορίζει "...'χώρος απαγόρευσης καπνίσματος' σημαίνει..." ... λέει ξεκάθαρα "... λέσχη, ανεξαρτήτως αν η είσοδος είναι ελεύθερη ή μόνο για τα μέλη..."

    Αν επέτρεπαν ειδικούς χώρους για καπνιστές θα έβλαφτα μόνον εμένα και τους εθελοντές-ομοιοπαθείς. Για τη δε αστεία δικαιολογία "μα θα υποφέρει και ο μπάρμαν / σερβιτόρος"... πέραν του ότι στα 20 χρόνια που κυκλοφορώ σε μπαρ... η μόνη φορά που αργούν να με σερβίρουν είναι όταν κάνουν διάλειμμα για τσιγάρο... σε περίπτωση ιδιωτικής λέσχης το ρόλο των σερβιτόρων / μπαρμαν, κλπ θα μπορούσαν να αναλάβουν εγγεγραμένα μέλη, δλδ. ήδη δηλωμένοι καπνιστές αφού εξασφαλίσουν την απαιτούμενη υγειονομική άδεια.

    Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να ρυθμίσουν τη διασκέδαση του κόσμου και να αποφασίσουν εκείνοι για τον καθένα. Αν δεν ήταν έτσι θα επέτρεπαν τουλάχιστον το κάπνσιμα σε κλειστό χώρο ιδιωτικής λέσχης.

    Για τους δε ανοικτούς χώρους... πες μου γιατί να αναγκάζομαι να κάθουμε στο κρύο ή τη ζέστη εαν μόνο εμένα και εθελοντές/ομοιοπαθείς θα βλάφτω, κατόπιν κοινής συμφωνίας μας.

    Άσε δε που δείχνεις ότι δεν καταλάβεις τι σημαίνει μπάρρα. Είναι για μας ο τρόπος διασκέδασης μας, ο τρόπος ζωής μας και επιμένουν κάποιοι να μας το απαγορεύσουν ακόμα και αν βλάφτουμε μόνο τους εαυτους μας.

    Επιπλέον, ουσιαστικά μας απαγορεύουν να δούμε/ακούσουμε ζωντανή μουσική και να διασκεδάσουμε έτσι μαζί με το κάπνισμα. Φαντάστου να ήταν ζωντανός ο Βαμβακάρης ή ο Σιδηρόπουλος και να προσπαθούσε ο νόμος να τους πει "μεν άψεις"!

    Τίποτα δεν είπα για "κάπνισμα μες τα μούτρα του άλλου τζιαι αs πάει πάρατζει", είπα ξεκάθαρα για διαφορετικούς χώρους.

    Για το θέμα της πλήρους απαγόρευσης των καπνικών προιόντων... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κάνει τέτοιο καμία κυβέρνηση ... αλλά όχι επειδή φοβούνται τις καπνοβιομηχανίες ή την απώλεια εσόδων. Απλά... οι γνώσεις που έχουμε για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος δεν άλλαξαν σήμερα ή τα τελευταία χρόνια ... Επομένως, αν πουν "είναι τόσο κακό που πρέπει να απαγορευτεί" θα πρέπει να το κάνουν με βάση τα ίδια στοιχεία που είχαν και πριν π.χ. 5 χρόνια. Θα είναι δηλαδή και οι ίδιες οι κυβερνήσεις τόσο υπόλογες όσο και οι καπνοβιομηχανίες και θα μπορεί άνετα κάποιος να τους κατηγορήσει -επίσημα, δικαστικώς -ως συνυπεύθυνους για τον εθισμό /τις βλάβες στην υγεία. Simple.

    Σταματάτε να επαναλαμβάνεται ότι σας λεν τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί-τηλεοπτικοί μας αστέρες τζιαι οι δασκάλοι τζιαι κάμετε τον κόπο να παράξετε νάκκουριν δικές σας σκέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αγρινο σορρυ τζιολας αλλα τα διαφορα quotes εν εσυ που τα εβαλες, οι εγω. οταν σου ελειψαν τα επιχειρηματα ειπες μου να παραξω δικες μου σκεψεις; φαινεται καθαρα οτι που νομους δεν σκαμπαζεις, ουτε πως λειτουργει το νομοθετικο σωμα στην κυπρο. επαιξες πελλο που σου ειπα για το αρθρο 14 και πως μπορει αυτο να καμει extend, τζιαι εκολλησες πανω στο 2 που ειναι οι ορισμοι, και οχι η ουσια. ο νομος μπορει να τροποποιηθει,τζιαι εν κατι που το καμνει η βουλη. τζιαι το αρθρο 2 ανετα τροποποιειται οταν και οποτε καποιοι το θελησουν ετσι. τζιαι τζινος που μπορει να το θελησει τζιαι να το πετυχει εισαι τζιαι εσυ με τους υπολοιπους ομοιδεατες σου, με το να διεκδικησετε το δικαιωμα σας να καπνιζετε. καμετε lobby! how's that for an original thought? να σου ξαναπω ομως οτι τουτο που εσυ αποκαλεις διασκεδαση Β-Λ-Α-Φ-Τ-Ε-Ι!! τζιαι προπαντως εσενα! τζιαι ναι η κουλτουρα αλλασει! τωρα εν μπορεις να ζησεις χωρις τσιαρο στην μπαρρα. καποτε εν εμπορουσες να ζησεις ουτε με τους αλλοθρησκους ή με αλλες ρατσες. καποτε εφορουσες παντελονια καμπανα τζιαι μποτες wehrmacht. καποτε εισσες μαλλια κομμενα καπελακι/κουρτινουες. καποτε εν ηξερες τι ειναι η ανακυκλωση. καποτε εβαλλες αμιαντο πανω στη στεγη του σπιτιου σου. τζιαι καποτε εν ηξερες τι ζημια εκαμνε το τσιαρο τζιαι εθεωρουσες το lifestyle choice. αν ο σιδηροπουλος ερτει μετα που 5 ή 10 χρονια μπορει και να μεν καπνιζει, που ξερεις! τζιαι το γεγονος οτι προσπαθεις να πεισεις πως εσσιεις δικαιο τζιαι το ποσο σκεφτεσαι μονο τη δικη σου διασκεδαση τζιαι ανεση ψωρις να προσπαθησεις εστω να δεις το σκοπο που θελει να εξυπηρετησει τουτος ο νομος, δειχνει ποσο εγωπαθης τζιαι μικρομυαλος εισαι. υπαρχουυν ενα σωρο alternative choices για σενα, αλλα οι τζαμε να θωρεις το δαχτυλο, να δυσπιρκας γιατι εν θελειςνα φκενεις στο κρυο τζιαι στη ζεστη σαν καπνιστης! σορρυ τζιολας. τζιαι τους ομοιοπαθεις σου καπνιστες βλαφτει τους το τσιαρο σου. τζιαι βλαφτει σε τζιαι το δικο τους. τζιαι οπως καποτε εν εμπορουσες να μεν παεις στο σφαιριστηριο ή στο κεντρο νεοτητος ή στην ποδοσφαιρικη ακαδημια ή whatever u used to do που ησουν μιτσης, στην πορεια ΑΛΛΑΞΕΣ τζιαι ΟΥΤΕ ΠΑΕΙΣ, ΟΥΤΕ σου λειπει. εν ουλλα μες το νου σου! φκε εσυ λιο που τζιμεσα! ή εν τζιαι τα αγρινα σαν τους γαρους τζιαι δεν κλωνουν;;

    αντιφασιστα - εκτος τοπου και χρονου:ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν το γνώριζες για τους ορισμούς ή επίτηδες το απέκρυψες; Πες το καθαρά. Όταν εγώ έκανα λάθος για το θέμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου (ακόμα θέλει ξεκαθάρισμα το θέμα, αν η νικοτίνη του προέρχεται από καπνό ή όχι) μόνος μου ήρτα να το πω.

    Αυτός ο νόμος απαγορεύει το καπνισμα σε κλειστό χώρο... ακόμη και σε ιδιωτικέ λέσχη. Εσύ είπες "δεν το απαγορεύει", τώρα μας λες "εεε... μπορεί να αλλάξει", "να κάμετε λόμπυ"....

    Εσύ κρίνεις ότι μου λείψαν τα επιχειρήματα, ξεχνάς όμως πως .... στα μυαλά των άλλων... ούτε εγώ... ούτε εσύ θα το κρίνουμε αυτό. Ο κόσμος μπορεί να διαβάζει ακόμα και διατηρεί το δικαίωμα να βγάζει μόνος του συμπεράσματα.

    Τέτοια δικαιώματα όμως δεν φαίνεται να τα αναγνωρίζεις. Για αυτό ακριβώς θεωρείς πως ότι "βλάφτει" μπορεί ο άλλος να μου το κόψει με το έτσι θέλω και μάλιστα ενώ αφορά νόμιμο προϊόν.

    Τα περι κουλτούρας που λες τα προσπερνώ. Τούτους τους διαχωρισμούς με βάση το λαίφσταϊλ... αν τους ασπάζεσαι εσύ... δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους πάρω σοβαρά και εγώ.

    Η μόνη "κουλτούρα" που πραγματικά θα υποστεί ζημιά ... είναι αυτή που ήθελε τα "δυτικά" κράτη να σέβονται τις ατομικές ελευθερίες. Πάει ο Rawls, πάει ο Hayek, πάει ο Ρουσώ, πάει ο Λοκ, πάει ακόμα και ο Όσκαρ Γουάιλντ χορεύοντας τσιφτετέλι.

    "Εν ούλλα μες το νου μας" λέτε... Ε, ναι ρε... και θέλουμε τούτον το νου να τον διαχειριζόμαστε εμείς και όχι εσείς.

    Άρχισες και τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, "εγωπαθής", κλπ. Εξήγα μου μόνο γιατί ξανά και ξανά και ξανά-μανά δείχνεις να αδυνατείς να καταλάβεις ότι δεν θέλω να επιβαρύνω κανένα μη-καπνιστή. Μήπως το κάνεις επίτηδες για χάρη των εντυπώσεων;

    Θέλω να υπάρχει χώρος ΚΑΙ για μας. Εγωπαθής μάλλον είναι ο μη καπνιστής που επιμένει πως σε ένα χώρο εξυπηρέτησης των καπνιστών... πρέπει με το ζόρι να δεχτούμε την παρέα τους και υπό τους όρους του. Άτιμη μοναξιά.


    Ένα τελευταίο. Άμα έρτει ο Σιδηρόπουλος πίσω σε 5 χρόνια... και μάλιστα άκαπνος... θα του πετάσσω τσιγάρα πας τη σκηνή τζιαι θα γουστάρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την Ευρώπη καλά κάνουν ορισμένοι αχάπαροι να την αφήσουν στην ησυχία της.

    Στις Βρυξέλλες... στο οίκημα Justus Lipsius όπου έχει την έδρα του το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης... υπάρχουν ειδικοί χώροι για καπνιστές. Τούτο με πληροφόρησε νεαρή φοιτήτρια που λόγω σπουδών είχε πρόσβαση στο κτρίριο... και τούτο μπορείτε να το διαπιστώσετε όλοι εδώ (σελίδα 3): http://209.85.229.132/search?q=cache:J7MQl1XwuRcJ:www.eu2009.cz/scripts/file.php%3Fid%3D22688%26down%3Dyes+Justus+Lipsius+building+smoking&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=uk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. που το ειδες οτι δεν γνωριζα για τους ορισμους; εγω μια χαρα το ηξερα. να σου πω κατι να το μαθεις. ο ορισμος ΔΕΝ ειναι ο νομος. ειναι τα λεγομενα guidelines, τα οποια μπορουν να αλλαξουν απο μερα σε μερα και ανα πασα στιγμη. γιαυτο ειναι ενα ξεχωριστο αρθρο του νομου. fact.
    τζιαι δεν αλλαξα τιποτε. οταν ειπα "δεν το απαγορευει" εννοω οτι φαινομενικα απαγορευται απο το νομο, αλλα ΑΝ δεν σε δει η αστυνομια να καπνιζεις και ΑΝ δεν σε καρφωσει κανενας και ΑΝ καμει ο ιδιοκτητης οτι δεν σε ειδε, τοτε εσυ εννα καπνιζεις! οπως εγινε τζιαι στην πραξη σε διαφορα υποστατικα σε ολη την κυπρο. τζιαι το οτι μπορεις να αλλαξεις το νομο καμνοντας lobby εν αλλο θεμα που εν εσσιει σχεση με το πως βλεπω εγω προσωπικα το concept του "απαγορευεται" (χωρις να σημαινει ποτε πως εν καμνω τζιαι λαθος για το concept)! μα εν θκιαβαζεις πριν να μιλησεις;
    επισης ΑΝ εδιαβαζες τι εγραψα θα εβλεπες οτι εγω δεν επιενα σε τοπους κλειστους που εκαπνιζαν. το δικο μου δικαιωμα εσκεφτηκες το ποττε ή εν μπορεις να δεις περα απο τον καπνο του τσιαρου σου; η ουσια παραμενει. ΔΕΝ δεχεσαι να φκενεις λιο παρατζι να αναφκεις το τσιαρο σου εξω, ΔΕΝ δεχεσαι πως ειτε εθελοντικα ειτε υποχρεωτικα τζινος που αναπνεει το τσιαρο σου βλαφτει την υγεια του, ΔΕΝ δεχεσαι οτι η συνηθεια σου εν γενικως βλαβερη γενικως...
    το μονο που σε κοφτει εν η δικη σου καλοπεραση τζιαι διασκεδαση τζιαι οποιον παρει ο χαρος.

    θελεις να σου πω τζιαι κατι αλλο; αν και η βουλη εν γεματη δικηγορους, η αληθκεια ειναι εν ξερουν που παν τα τεσσερα τους! οτι νομος ερτει που την ευρωπη ψηφιζουν τον οπως τον δουν χωρις να κατσουν να τον εφαρμοσουν στα κυπριακα δεδομενα τζιαι να καμουν τις απαραιτητες αλλαγες. τζιαι για τουτο ξερεις ποιος φταιει; εσυ τζιαι μονον εσυ! που τους ψηφιζεις.
    ξαναπαραπεμπω σε στο αρθρο 14(3) αφου εδκιαβασες το νομο τζιαι εγινες τοσο ειδημονας. να σου υπενθυμισω οτι υπαρχει μια μικρη διαδικασια που ονομαζεται "τροποποιηση" ενος νομου που μπορει να καμει το πανω αρθρο extend σε αλλους τοπους εκτος απο την εργασια (για smoking rooms), στο αρθρο 2 μπορει να προστεθει ή να αφαιρεθει κατι, τζιαι θα σου το ξαναπω, τουτο εν κατι που μπορεις να πετυχεις εσυ.
    ξεκινα με το να γραψεις στον βουλευτη σου (της πολης σου,του κομματος σου κτλ.) πε τζιαι σε αλλους ομοιδεατες σου να καμουν το ιδιο. οργανωθειτε τζιαι γραψετε μια κοινη επιστολη. ακομα καλυτερα καμετε συνδεσμο. γραψετε στις εφημεριδες για την δημιουργια smoking rooms. καποιοι ιδιοκτητες υποστατικων ειπαν οτι εφροντισαν να καμουν τις καταλληλες υποδομες για να υπαρχει smoking room στα premises τους, το οποιο τωρα εν αχρηστο λογω του νομου.
    παρα να μουρμουρας τζιαι να αντιδρας σε μενα, γιατι εγω εκτος που τουτα που σου λαλω (ΑΝ εισαι διαθετημενος να τα διαβασεις), εν μπορω να σε βοηθησω, οργανωθου τζιαι καμε οτι σου ειπα. θελεις smoking room; διεκδικιστω!
    μεν ερκεσαι σε μενα τζιαι με διαφορες εξυπνοβλακειες τζιαι αεροquotes να προσπαθεις να με πεισεις.
    εν μπορεις να με πεισεις. γιατι εν ειμαι το προσωπο που πρεπει να πειστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τις απολογίες μου, δεν κατάλαβα ότι μιλώ με 12χρονό μένταλιστ που ξέρει ότι εψήφισα τούτους που έχουμε (αλλά δεν μπορεί να δει ότι "...ζητούν οι καπνιστές να υπάρχουν χώροι διασκέδασης ΚΑΙ για αυτούς...", επιλεκτική τύφλωση, ενδιαφέρον).

    Συνέχισε να προσπαθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. θα σου το ξαναπω για τελευταια φορα, τζιαι αδικα των αδικων γιατι εισαι ανικανος να καμεις συζητηση τζιαι ξερεις μονο το μονολογο.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΝΑ ΕΣΣΙΕΙΣ ΤΟΠΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!! ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΖΑΜΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ!!!!!
    τζιαι εξακολουθω να λαλω οτι ακομα τζιαι σε δικο σου χωρο για καπνιστες παλε θα βλαφτεις την υγεια σου και των αλλων. δεν ειπα ομως να μεν καμεις δικους σου τοπους. καμε! ειπα σου τζιαι ΠΩΣ να τους διεκδικησεις.
    εγω δεν εχω επιλεκτικη τυφλωση. εσυ εσσιεις ολικη που ΔΕΝ ξερεις ουτε να διαβαζεις κατι που δεν ειπες εσυ, ΔΕΝ θελεις να δεχτεις οτι υπαρχει αλλη αποψη, και ΔΕΝ δεχεσαι οτι καποιος αλλος εκτος που εσενα μπορει να εσσιει δικαιο.
    και προς αποδειξη αυτου, επιαστηκες παλε σε μια ασημαντη λεπτομερεια για τους βουλευτες που εψηφισες τζιαι εκακοφανιστηκες.
    την ουσια επαρελειψες την. και να σου πω γιατι δεν θα σηκωσεις τον κωλο σου να καμεις τιποτε για το καπνισμα;
    γιατι ηδονιζεσαι να το παιζεις θυμα και να μουρμουρας για τα δικαιωματα που σου στερουν.
    αν ησουν σοβαρος ανθρωπος τωρα ηταν να καμεις κατι για τουτο, οι να ερκεσαι σε μενα να μου παραδιδεις μαθηματα δημοκρατιας και κατανοησης. αν και για τα συγκεκριμενα θεματα, στα κυπριακα, εν γαιζεις μανα μου εσυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο λογος που δεν γινεται να εσιει ξεχωριστους χωρους για καπνιστες και μη καπνιστες ειναι:
    1. αν ο ιδιοκτητης του κεντρου αναψυχης αποφασιζει αν θα καπνιζουν η οι στο κεντρο του σχεδον ουλλα τα κεντρα εννα γινουν για καπνιστες επειδη απλα η πλειοψηφια στην κυπρο εν καπνιστες τζαι τα πραματα οπως εν τωρα δουλεφκουν μια χαρα ενιγουει

    2. καθε παρεα εσιει τζαι καπνιστες τζαι μη καπνιστες. Αρα με ξεχωριστους χωρους μπαινει ο καθενας μας σε δειλλημα: η παρεα μου οξα η υγεια μου??

    Ομως επειδη το καπνισμα χαλα την υγεια μας απαγορευουμεν το σε κλειστους χωρους ωστε αντι οι μη καπνιστες που προτιμουν την παρεα παρα την υγεια τους να χανουν την υγεια τους, εν πιο δικαιο ο καπνιστες που προκαλουν κακο να σκορσαρουντε νακκο παραπανω

    εννεν το ιδιο με το αλκοολ επειδη αμαν πινεις αλκοολ ο διπλα σου εν το πινει τζαι τζεινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. An kai meta apo polis kairos epanerxete to thema!
    Mporei na grafete esus allou alla egw ayto breika! *eimai ellada kai to lew ayto epidi malon esis eiste kypro) :P
    Eimai kapnistis kai den kanw tin xari se kanenan na to kopso!
    dino oles mia mia ths apantisi!

    1. opou einai dimosies ypiresies trapezes DEH OTE kai ta sxetika pote den kapniza oute me endiefere gia ta 5 lepta pou empena ekei

    2.Club kafe ktl osa einai mhn kapniston den tha me doune pote
    Asxeta oti edw ola tha ginoun lesxes :P

    3. oi parees mou einai kapnistes! oi antikapnistes einai adiaforoi gia emena!

    4. stin ousia aytos pou xanei einai o monaxikos antikapnisths! an egw pino to kafedaki mou kai se eksoteriko xwro kai akousw kamia koubenta gia emena apo ton diplano mou antikapnisti tha zhtisw apo to magazi na ton stili mesa me to aircontision tou! gia ton idio logo opou o antikapnisths me petaei ekso apo to magazi!

    5, kai telos den akouw koubenta apo kanenan otan kapnizo kati NOMIMO se NOMIMO xwro!

    O antikapnisths me ton MH kapnisth exei diafora
    O mh kapnistis apla den kapnizh
    O ANTIkapnisths Prospathi na epibalh na mhn kapnizei kaneis!

    Kalh sas mera! kai se osous magazatores me kafe h club h fagadiko tous eyxome na to kanoun olloi lesxh allios as etimasoun louketa!!

    Oi touristes protoumousan thn ellada perisotero gia thn eleyteria asxetos an den to elege h TV Byee!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ελπίζω τωρά να εκατάλαβες ότι το θέμα του "ανοιχτού εσωτερικού χώρου" ήταν μεν καίριο... έπρεπε όμως να διαφυλαχτεί μέχρι να υπάρχει και γνωμάτευση του γραφείου της Γεννικής Εισαγγελίας.

    Καλά Καπνιστά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή