Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

H Monica Geller, ο witch doctor και το προστατευόμενο πεζούνι


Η αδερφή μου είναι η Monica που τους FRIENDS. Μοιάζει της φατσικά, είναι slightly neurotic, neat freak και λλίο Εβραία. Μια σκηνή στους FRIENDS που μου την θυμίζει ποοοολλά είναι η φάση που η Monica καθαρίζει την ηλεκτρική της σκούπα με ένα μικρότερο ηλεκτρικό σκουπάκι.

Πριν λιους μήνες εμετακόμισε. Η αρφή μου, όι η Monica. Όλα ωραία και καθαρά στο νέο σπίτι εκτός από το μπαλκόνι. Είναι ο αγαπημένος τόπος των πεζουνιών της γειτονιάς να κουρνιάζουν. Και να χ*ζουν. Ένα τηλεφώνημα στο Δήμο αποκάλυψε ότι τα πεζούνια είναι προστατευόμενο είδος (γιατί; αφού εν τρώουνται. Ποιός ο λόγος να το κάμεις προστατευόμενο στην Κύπρο του τζυνηού;;) τζιαι ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ απαγορεύεται να τα πέξεις (η έμφαση που εδώσαν στο τελευταίο έκαμε μας να υποψιαζούμαστε πως πολλής κόσμος πράττει ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ!!) Μα έλα που το μπαλκόνι παραμένει λέσσι;

Επιστρατεύτηκαν τα μεγάλα μέσα: έππεσε τηλεφώνημα στον witch doctor (στενός συγγενής με απίστευτες γνώσεις και τόσο extreme απόψεις, μια δόση σοφείας στα όρια insanity, που μπορεί να βρει θεραπεία για ΤΑ ΠΑΝΤΑ!! εξού και το witch doctor).

MG: Witch doctor, τι να τους κάμω, να τους βάλω ρύζι (σημ. ήξερε ότι τα πεζούνια εν τρων το ρύζι στους γάμους. Τωρά εν διφορούμενες οι απόψεις αν είναι επειδή εν τους αρέσκει ή αν τα σκοτώνει, για ανθρωπιστικούς λόγους επέλεξε το πρώτο).

WD: Άκου τι εννα κάμεις. Βάλε λλίο ρύζι μέσα σε χλωρίνη να φουσκώσει. Τζιαι βάρτο στη βεράντα. Θα το δουν το νερό που θα κάμνει αντανάκλαση, τζιαι θα κατεβούν να το φαν.

MG: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WD: (που καθόλου surprisingly ήξερε ότι ο Δήμος προστατεύει τα) Αν δεν το φαν και αφού εν μπορείς να τους ντζίσεις, έχω ψατζί σπίτι να σου δώσω να πάρεις (σημείωση: η ψατζί απαγορεύτηκε. Δεν την βρίσκεις ΠΟΥΠΟΤΕ τζιαι άκουσα το που 3-4 πλάσματα ότι γυρέφκουν τζιαι τους είναι αδύνατο να βρουν. Ο witch doctor όμως έχει τη λύση είπαμε).
Η αρφή μου μοιράστηκε τα pearls of wisdom με τον σύμβιο της. Πρακτικό μυαλό και επιστήμονας, επεξεργάστηκε τα γεγονότα και αποφάσισε πως δεν υπήρχε λόγος να τα σχολιάσει. Μοιράστηκε όμως τη δική του στρατοεμπειρία:

Όταν εμφανίστηκε ποντικός στο τάδε στρατόπεδο, ο μονιμάς ζήτησε από τους μιτσιούς να βάλουν ασβέστη σε στρατηγικά σημεία, ούτως ώστε να φάει ο ποντικός και όταν έπινε νερό να πήξει μέσα του (!!!) και να τον σκοτώσει. Επώδυνα απ'όσον αντιλαμβάνομαι.

Στρατιώτης: Κύριε μόνιμε γιατί να μεν του βάλουμε απλώς μια τσάκρα;

Μόνιμος: Όι ρε παιδί, τούτο που λαλείς εν απάνθρωπο!! Εν κρίμα ο ποντικός!!

Needless to say, τα προστατευόμενα πεζούνια εμείναν τζιαμέ που ήταν, όπως ήταν. Κυκλοφορούν φήμες ότι η ΜG ακολούθησε τη συμβουλή του witch doctor, έβαλε το ριζοχλώρινο στη βεράντα, τα πεζούνια εφάαν το αλλά δεν πάθαν απολύτως τίποτε. Εν τολμώ να το επιβεβαιώσω. Αν δεν αλλάξει τους κανονισμούς του ο Δήμος, η MG σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της μετακόμισης. It's easier....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου